De wijk Hassinkbrink heeft nogal wat lantaarnpalen. Aangezien een lamp gemiddeld 15-18 jaar meegaat ontstonden er de afgelopen jaren in de 20 jaar oude wijk, nogal wat donkere plaatsen. Het beleid om periodiek alle lantaarnpalen overdag te laten branden en dan de kapotte lampen te vervangen is uit kostenoverweging verlaten. Daarna heeft de gemeente gedurende enkele jaren het beleid gevoerd om pas na een melding een lamp te gaan vervangen. Dat gebeurde bovendien slechts 2-3 keer per jaar.

De wijkraad was hoogst ongelukkig met dit beleid. Daarom zijn 3 leden van de wijkraad voor de winter ieder jaar een ‘kapotte lampenroute’ gaan fietsen, waarna de kapotte lampen aan de gemeente werden doorgegeven. Na enige aarzeling bij de gemeente ontstond een goede vorm van samenwerking.

Oproepen in de wijkkrant leidde er mede toe dat ook de inwoners kapotte lampen gingen melden. Probleem was en is dat kapotte lampen langs fiets- en wandelroutes niet zo snel gemeld worden.

Vanaf 2019 heeft de gemeente besloten dat Twente Milieu verantwoordelijk is om binnen een maand na een melding een kapotte lamp te vervangen.

LET OP: alle lantaarnpalen hebben een uniek nummer. Noteer dat nummer.

Er zijn 4 manieren om een kapotte lantaarnpaal te melden:

 Telefonisch gedurende de openingstijden van het gemeente huis via het telefoonnummer 053 5734567

Via de website www.haaksbergen.nl. Klik vervolgens op Gemeente Haaksbergen en kies het blok: Meldingen doorgeven en daarna Melding openbare ruimte.

Via de website van de gemeente: www.haaksbergen.nl Kies daarna voor contactgegevens en vul het contactformulier in. Dit formulier kan digitaal of na printen per post worden verstuurd.

Installeer op uw smartphone de app “Mijn Gemeente” en kies voor Haaksbergen. Vul de vragenlijst in en als u toestaat dat uw locatie wordt gebruikt kunt staande onder de kapotte lantaarnpaal die gegevens doorgeven.